ناکامی داغدارانِشکستِداعش در شورای امنیت
اعتدال: نیکی هیلی نماینده آمریکا و یا به عبارت بهتر نماینده «داغدارانِشکستِداعش» و همپیمانان صهیونیستی و سعودی آنها در سازمان ملل هرچند با ارعاب و تهدید و سماجت توانست موضوع ناآرامیهای داخلی ایران را به عنوان یک دستور کار بر نشست شورای امنیت تحمیل کند اما نه تنها نتوانست به هیچ یک از اهداف خود برسد بلکه یک رسوایی دیگری را در کارنامه سیاه و پراشتباه خود و دولت متبوعش ثبت کرد.
اگر کمکهای ایران نبود پروژه تروریسم تکفیری و در رأس آن داعش - که زائیده مثلث شوم و آشوب «آمریکا، صهیونیست و آل سعود» است - امنیت و ثبات منطقه و جهان را به چالش گرفته بود به این زودی مهار نمیشد و در واقع داغدارانِشکستِداعش و همه کسانی که در پشت این پروژه قرار داشتند به فکر انتقام از ایران افتادهاند.
در بین 5 عضو دائم شورای امنیت به استثنای نماینده انگلیس ،کشور دیگری از نفس اقدام امریکا برای برگزاری این نشست حمایت نکرد و نمایندگان روسیه ،چین و فرانسه تشکیل این نشست را خارج از وظایف و اختیارات شورای امنیت ارزیابی کردند و برخی از آنها مانند روسیه به افشاگری در خصوص نیات امریکا در در فرصت طلبی و سوء استفاده از مباحث داخلی ایران در جهت خروج از برجام و به شکست کشاندن آن پرداختند. همچنین نماینده روسیه این اقدام امریکا را هدر دادن انرژی شورای امنیت از پرداختن به مباحث مهم بین المللی از جمله جنگ یمن تعبیر کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، نشست بحث انگیز شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران برگزار شد.
پیش از آغاز جلسه علنی، به درخواست روسیه مذاکراتی پشت درهای بسته برگزار شد. برخی گمانه زنیها حاکی از آن بود که روسیه میخواست با توسل به مقررات، جلوی برگزاری جلسه علنی در خصوص ناآرامیها در ایران را بگیرد. اما اعضای شورای امنیت میتوانند برای ورود به این موضوع رأی گیری کنند که در این صورت برای برگزاری این نشست، به 9 رأی از 15 عضو شورای امنیت نیاز بود و به نظر میرسد آراء لازم برای برگزاری جلسه علنی به دست آمد.
روسیه میگوید آمریکا مسائل حقوق بشری را به دستاویزی برای برگزاری این نشست تبدیل کرده است.
پیش از این جلسه، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفته بود که مسکو از آمریکا میخواهد در امور داخلی ایران دخالت نکند.
از زمان آغاز ناآرامیها در ایران، روسیه چندین بار از آمریکا خواسته بود تا در مسائل داخلی ایران دخالت نکند.
«غلامعلی خوشرو» نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز با ارسال نامه ای به دبیرکل و مقامهای سازمان ملل متحد از آنچه دخالت فاحش واشنگتن در امور داخلی ایران نامیده، شکایت کرده و در این نامه نوشت که «دونالد ترامپ» و معاون او، «مایک پنس» شخصا در حال ایجاد آشوب در ایران هستند.
* این نشست که به ریاست قزاقستان آغاز شد، به درخواست آمریکا برگزار شده است.
رئیس شورای امنیت رسما از نماینده ایران خواست تا در جلسه امشب شرکت کند.
در آغاز جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل، نماینده قزاقستان در سازمان ملل که رئیس دورهای شورای امنیت است گفت دستور کار جلسه اوضاع خاورمیانه است. این 8152مین نشست شورای امنیت است.
* * تاکید نماینده فرانسه در سازمان ملل بر تعهد این کشور به برجام
نماینده فرانسه در جلسه شورای امنیت با موضوع خاورمیانه گفت: ما متعهد به اجرای کامل تعهدات برجام هستیم. این رویکرد در جلسه قبلی شورای امنیت مورد توافق همه قرار گرفت.
وی افزود: توافقنامه هسته ای یکی از زیربناهای ثبات در کل خاورمیانه است. از دست دادن این توافقنامه نه تنها مانعی برای منطقه بلکه برای کل جهان و رژیم عدم اشاعه است.
وی گفت: از مقامات ایران میخواهیم که از خود خویشتنداری نشان دهند و حق تظاهرات آزاد را حفظ کنند. مردم ایران باید آزادانه صدای خود را بیان کنند. رئیس جمهور ماکرون در تماس با همتای ایرانی خود این موضوع را بیان کرد.
نماینده فرانسه تاکید کرد هر تغییری در ایران باید از طرف خود مردم ایران و از داخل ایران رخ بدهد.
نماینده فرانسه در شورای امنیت به بخشی از سخنان نیکی هیلی واکنش نشان داده و گفت رخدادهای ایران را نمیشود «خطری برای صلح و امنیت جهانی» دانست. «فرانسوا دولاتره» گفت: «هر قدر هم وقایع اخیر ایران نگران کننده باشد، در حدی نیست که آن را خطری برای امنیت و صلح جهانی تعریف کنیم.»
نماینده فرانسه گفت: باید برای اجرای گفتگو با ایران درباره توقف برنامه موشکی و دخالتهایش در منطقه گفتگو کنیم.
* * مخالفان ادعاهای آمریکا
* تاکید کویت بر حق حاکمیت و ثبات ایران
نماینده کویت در سازمان ملل گفت، که دولت کویت وقایع ایران را دنبال میکند و از کشته شدن شهروندان و همین طور نیروهای نظامی متاسف است.
کویت بر نقش دیپلماسی و راه حل دیپلماتیک برای این بحران تاکید دارد و همچنین حق حاکمیت و ثبات ایران را مهم دانست.